Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 07:15

Данас посебна седница Скупштине, на дневном реду извештај о безбедносној ситуацији након масовних убистава

Четврта посебна седница Народне скупштине заказана је за данас у 15 часова. На седници ће се, између осталог, разматрати Извештај о безбедносној ситуацији у Србији насталој након масовних убистава у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду и на подручју Смедерева и Младеновца >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << – у Малом Орашју и Дубони, који је поднела Влада Републике Србије.
Поред тога, на дневном реду ће се наћи и Извештај о надзору програма комерцијалних пружалаца медијских услуга за период од октобра 2022. године до краја марта 2023. године са посебним освртом на извештавања о случајевима насиља у телевизијским програмима, који је поднело Регулаторно тело за електронске медије, са Предлогом закључка Одбора за културу и информисање.
Посланици ће расправљати и о Предлогу одлуке о образовању Анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности који су довеле до масовних убистава у Основној школи "Владислав Рибникар" и на територији Смедерева и Младеновца – у Малом Орашју и Дубони, утврђивања пропуста у вршењу надлежности и предузимања одговарајућих радњи, утврђивања одговорности надлежних лица и предлагања мера, који је поднео народни посланик Радомир Лазовић.
Како је најављено, на дневном реду седнице биће и предлог за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу, који је поднео 61 народни посланик.
Четврту посебну седницу Народне скупштине сазвао је председник парламента Владимир Орлић, а биће одржана у Великој сали Дома Народне скупштине.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.