Izvor: RTS, 17.Maj.2023, 19:27

Брнабићева са делегацијом Светске банке: Фокус Србије на привлачењу нових инвестиција

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са представницима Светске банке за Западни Балкан. Премијерка је подвукла да је фокус Србије на привлачењу нових инвестиција, улагању у људски капитал и образовање.
Како је саопштила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Канцеларија за сарадњу с медијима Владе, на састанку је истакнуто да Србија бележи велике економске успехе и да је у последње четири године Србија забележила раст БДП-а од 9 одсто, што је три пута веће од раста БДП ЕУ, а изнад раста у региону.

Представници делегације, коју је предводила директорка Светске банке за Западни Балкан Шаоћинг Ју, истакли су да се наша земља посебно добро показала за време пандемије коронавируса и да смо и у том периоду забележели напредак у економском смислу, наводи се у саопштењу.
Премијерка је подвукла да је фокус Србије на привлачењу нових инвестиција, улагању у људски капитал и образовање. Председница Владе је нагласила да широм Србије постоји велики број мањих компанија које веома успешно послују и да на њих треба обратити посебну пажњу.
Препоруке које су изнели представници Светске банке, председница Владе је оценила као веома корисне и захвалила се на сугестијама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.