Izvor: RTS, 17.Maj.2023, 18:28

Вучић разговарао телефоном са Шолеом: Српско-амерички односи се развијају у добром смеру

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са специјалним саветником у америчком Стејт департменту Дереком Шолеом. Вучић и Шоле су констатовали да се српско-амерички односи развијају у добром смеру, посебно у домену економске сарадње, о чему сведочи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и раст трговинске размене.
Председник Вучић је америчком дипломати указао на то да је управо данас успостављена авионска линија Ер Србије између Београда и Чикага, чиме ће још ојачати српско-америчке везе.

Двојица саговорника су разговарала и о ситуацији на Косову и Метохији.
Саветник Шоле је рекао да је неопходно да се избегну провокације и сукоби, као и то да је важно наставити рад на нормализацији, дајући подршку Бриселском дијалогу.
Председник Вучић је истакао да Србија остаје привржена политици мира и сарадње у региону.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.