Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 18:38

Сада и званично, Линда Јакарино нова извршна директорка "Твитера"

Власник "Твитера" Илон Маск именовао је Линду Јакарино, бившу шефицу оглашавања и партнерстава за Ен-Би-Си Јуниверзал, за нову извршну директорку "Твитера".
Линда Јакарино ће нову позицију у "Твитеру" преузети за око шест недеља, преносе медији.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Потврда о њеном преласку у "Твитер" стигла је након што је Ен-Би-Си Јуниверзал (NBCUniversal) саопштио да Јакарино напушта ту компанију одмах, након 12 година рада.
Илон Маск је раније објавио да је пронашао извршног директора, али није открио идентитет.
Маск, који је "Твитер" купио прошле године за 44 милијарде долара, био је под притиском да пронађе неког другог да води компанију и преусмери своју пажњу на друге послове, укључујући фабрику електричних аутомобила "Тесла", као и фирму "Спејс екс".
Истакао је да ће остати укључен у рад "Твитера" као извршни председник и извршни технички директор, који ће надгледати производе, софтвер и системе.
То значи да ће нови извршни директор "Твитера" бити скоро искључиво фокусиран на бизнис, за шта је Линда Јакарино свакако квалификована.
Линда Јакарино је у медијској компанији Ен-Би-Си Јуниверзал надгледала око 2.000 људи и била укључена у покретање њиховог стриминг сервиса. Придружила се компанији 2011. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.