Izvor: RTS, 08.Maj.2023, 15:57

Оџаци: Протест родитеља предшколаца

Двадесетшестогодишњем И.О., запосленом у Предшколској установи „Полетарац” у Оџацима, одређен је притвор до 30 дана због сумње да је недозвољено фотографисао малолетну децу. Родитељи деце одржали су протест испред предшколске установе.
Родитељи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << деце која похађају Предшколску установу „Полетарац” у Оџацима одржали су миран протест испред установе. Захтевају од руководства да добију на увид како је оптужени запослен и да се даље предузимају пооштрене мере опреза. За сада је више од десеторо родитеља пријавило недозвољене радње над својом децом.

„Ово и све остало, што родитељи износе, што сам ја чула у два дана, за најгору је могућу осуду. Не желим само да замислим шта су та деца проживљавала. Шта је моје дете проживљавало, то знам. Тек после три дана дете је почело да се отвара”, сведочи Наташа Павловић.
Представници Предшколске установе нису хтели пред камере. Упућено нам је Саопштење, у коме се каже да је у питању педагошки асистент који је био запослен у њиховој установи. Установа је урадила све што је у њеној надлежности. Покренут је дисциплински поступак и удаљен је са посла. Случај су преузеле надлежне службе и истрага је у току. Родитељи су током протеста позвани на састанак са председником Општине Оџаци и директорком Предшколске установе.
„Заиста је тешко поверовати да неко годину дана, са толико запослених, није приметио било какву сумњиву радњу. То је вероватно могуће, они кажу да јесте, али са друге стране, здраворазумски је тешко прихватити тај одговор. Сматрамо да су одговорни сви”, истиче Дијана Милосављевић, родитељ.
Родитељи очекују да ће до 10. маја добити одговоре на прослеђене захтеве. Цео случај је у надлежности Основног јавног тужилаштва у Сомбору, које ће донети даљу одлуку и прецизирати о ком кривичном делу је реч.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.