Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 19:46

Ђедовић: Завршене процедуре за регистрацију ЕПС-а као акционарског друштва

Министарка енергетике Дубравка Ђедовић рекла је да су завршене процедуре за регистрацију ЕПС-а као акционарског друштва.
Дубравка Ђедовић је истакла да је потврђена одлучност Владе да изврши реструктурирање енергетског сектора, почевши од најважнијег >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << предузећа.

Наводи и да је у буџет већ стигло око 90 одсто од 165 милиона евра бесповратних европских пара за помоћ угроженим грађанима и привреди због поскупљења струје, али и да енергетском сектору треба 15 милијарди евра инвестиција у наредних 10 година.
"Планирамо завршетак термоелектране Костолац Б3. То је први производни нови капацитет који ће ући у систем електропривреде Србије у задњих 30 године", рекла је Дубравка Ђедовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.