Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 18:33

Крај за "дивље" таксисте на аеродрому, од петка појачане контроле

Новом власнику београдског аеродрома изгледа је досадио хаос који праве нелегални таксисти. Оператер Аеродрома “Никола Тесла“ Београд најавио је могућност оснивања свог такси удружења због веома агресивних и нелиценцираних таксиста који нападају странце и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << узимају им огромне суме за превоз до града. Од петка најављене појачане контроле.
На долазном терминалу на Аеродрому “Никола Тесла“ постоји инфо-шалтер на коме страни али и домаћи држављани који слећу у главни град могу да узму ваучере са фиксним ценама за такси превоз у Београду.
Ти ваучери би требало да спрече могућност да их неко од "дивљих" таксиста превари.
Међутим, иако је данас било заинтересованих за ваучере, шалтер није радио.
Како је РТС незванично сазнао, службеник који је требало да ради се разболео, а нису пронашли замену.
Још један проблем је што многи тврде да ваучере које преузму на инфо-шалтеру не могу да искористе, јер их таксисти не прихватају.
Решењем је утврђена цена од 2.300 за вожњу до дела Новог Београда, Земуна и Сурчина, а највише 9.900 динара колико кошта вожња до Барајева, Сопота, Лазаревца и Младеновца.
Од петка појачане контроле на аеродрому Како би се пронашло решење за нелегалне таксисте, на аеродрому је одржан састанак представника компаније "Венси", као концесионара, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства унутрашњих послова, београдских секретаријата, као и такси удружења.
Договорили су се да од петка почну појачане контроле уз присуство полиције, Комуналне милиције и припадника физичко-техничког обезбеђења на Аеродрому "Никола Тесла".
"Прихваћен је предлог Владе Србије да се од петка почне са појачаним присуством полиције, Комуналне милиције и припадника физичко-техничког обезбеђења", рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и поручио да је недопустиво да нелегални таксисти, који немају лиценцу, варају путнике и за вожњу од аеродрома им наплаћују знатно више суме од реалне цене, чиме ремете и рад такси служби које легално обављају свој посао.
Навео је и да ће бити формиран Оперативни тим, на чијем ће челу бити помоћник министра за инспекцијски надзор Иван Дивац.
"Оперативни тим ће се састајати сваких седам дана и пратиће ситуацију – да ли свака служба ради свој посао и извештавати о томе директора Аеродрома, министра полиције и мене, како бисмо усагласили наредне кораке", рекао је Весић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.