Izvor: RTS, 23.Apr.2023, 17:17

Најгори рођендански поклон за маму – кратак водич кроз куповину

Имам ту (не)срећу да су рођендани мојих родитеља дан за даном – мамин је 7. априла, а татин осмог, па ми је почетак овог месеца синоним за планирање и куповину поклона. Планирање ми није јача страна, па сам мами поклонио књигу, што је сигурно, сигурно је. Да ли је? >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Куповина рођенданских поклона за чланове породице и пријатеље често, иако их добро познајемо, може да буде изазов. С годинама им се укуси и интересовања мењају, па им се поклон који смо им купили пре пет година данас можда уопште не би допао.
Ипак, ако се упутите на интернет претраживаче, осим савета да за рођендан будете креативни и оригинални, неке слаткише или неку корисну ствар за кућу, књига се врло често спомиње као поклон са којим ћете тешко погрешити.
Морам признати, сматрам књигу најлакшим избором, али и поклоном до којег ћете најбрже доћи, нарочито ако због разних обавеза и брзог начина живота немате много времена ни да размишљате о поклону, ни да одете да га купите.
Имам ту (не)срећу да су рођендани мојих родитеља дан за даном – мамин је 7. априла а татин осмог, па ми је почетак овог месеца синоним за планирање и куповину поклона.
Тати сам одлучио да купим користан поклон – екстерну батерију, о мамином сам нешто више размишљао, али је због недостатка времена и мањка креативности избор пао на сигурицу – књигу.
Провео сам у књижари добрих пола сата тражећи ону идеалну, а онда сам се сетио да сам у једном подкасту чуо за књигу „Једна жена“ Ани Ерно, прошлогодишње добитнице Нобелове награде за књижевност.
Она је у тој књизи писала о својој мајци, па ми се учинила пригодном за поклон. Нашао сам књигу, прочитао кратки приказ на полеђини и потврдио да је то оно што сам желео и упутио се ка каси.
Лакнуло ми је што сам (релативно брзо) завршио куповину и што ми је преостало да само напишем посвету.
На рођендан сам мами уручио поклон, рекао сам јој о чему је реч у књизи и да је то разлог због којег сам је одабрао.
Међутим, сутрадан, мама ме је питала да ли сам прочитао прву реченицу и да ли сам јој због тога одабрао ту књигу. Одговорио сам да нисам, већ да сам само видео опис на полеђини.
Рекла ми је да прва реченица гласи: Мајка је умрла у понедељак, 7. априла.
Да, баш тог дана када се моја мама родила.
Почела је да се смеје, па сам одахнуо, јер се није наљутила. Када сам пријатељима и колегама испричао какав сам пех направио, реакције су биле подељене – већина се смејала, али појединима то није било толико забавно. Сви су се сложили да такве  случајности постоје само на филму.
Тако да, ако се одлучите да узмете књигу као поклон, мој савет је да је ипак и отворите и прочитате барем прву реченицу да не бисте дошли у непријатну ситуацију, пошто би неко почетак књиге могао да протумачи другачије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.