Izvor: RTS, 22.Apr.2023, 13:07

Откривен споменик патријарху Иринеју у Нишу

У порти Саборне цркве у Нишу, у подне је откривен споменик патријарху Иринеју. Тим поводом, у посети Нишу и нишкој епархији је патријарх Порфирије, који је синоћ отворио изложбу посвећену животу и службовању патријарха Иринеја.
Велики број верника >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дочекао је патријарха Порфирија у нишкој Саборној цркви. После свечане службе у његову част, поглавар Српске православне цркве отворио је изложбу посвећену упокојеном патријарху Иринеју.
На место поглавара Српске православне цркве Иринеј је отишао из Ниша, где је столовао пуних 35 година, од времена када су многи били окренути од цркве. Иринеј Гавриловић био је 45. патријарх српски и 55. нишки епископ.
Иако није рођен у Нишу, патријарх Иринеј доживљавао га је као свој град. Ниш му се одужио спомеником који је данас откривен у порти Саборне цркве.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.