Izvor: RTS, 21.Apr.2023, 14:02

Почела изградња СРЦ "Раднички", предложено да се назове по Дуди Ивковићу

Почела је изградња новог спортско-рекреативног центра "Раднички" у Београду. Градилиште је обишао председник Србије Александар Вучић који је најавио да ће цео комплекс бити изграђен за две године.
Пројектом је предвиђена изградња савременог >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << спортског објекта са вишенаменском двораном, укључујући административни део и низ пратећих комерцијалних намена. Према наводима, спортски комплекс ће имати укупну бруто изграђену површину од 18.753 квадратна метра, од чега ће надземни део бити 11.850 квадратних метара, а 6.904 квадратна метра биће у подземним етажама.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће нови спортско-рекреативни центар "Раднички" бити изграђен за две године и поручио да без већих улагања у спорт неће бити ни бољих резултата.
Вучић је истакао током обиласка градилишта, где почињу радови, да је 1920. године основан легендарни спортски клуб "Раднички" и истакао да га треба поново оснажити.
"И ово је инфраструктурно подизање Србије, која је најважније за промену свега, а резултати у спорту ће се видети за 10 или 15 година", рекао је Вучић.
Истакао је да ће у центру града бити изграђен прелеп спортски центар, где ће млади и деца моћи да се баве спортом.
"Ово ће бити идеално место у центру града за све који хоће да се баве спортом и за оне који знају да цене традицију. Изашло је више пара него што смо очекивали, али желели смо да урадимо најбоље, а не само да окречимо, већ да урадимо и гараже, биће 187 паркинг места, сала за тренинге, борилачке спортове, стрељана и све што је потребно", навео је Вучић.
Додао је да је у време Слободана Милошевића изграђена Арена и да тада није био сигуран да ли је то прави потез, али да сада види да је то био паметан потез, пошто је то било важно за развој тог дела града. Вучић је изразио очекивање да ћемо на следећим Олимпијским играма имати двоцифрен број медаља и да ће држава нашим спортистима обезбедити најбоље услове да у томе успеју.
"За две године ћемо отворити нову халу, а пре су неки мислили да је то политичка прича. Ово ће бити величанствен објекат и за уживање свима", рекао је Вучић.
Вучић је приликом обележавања почетка радова рекао да је кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић био усредсређен и фокусиран на будућност Радничког и желео да остави нешто што ће бити на понос свим грађанима Србије, да буде његово завештање.
"Зато вас молим да то буде званично име лепотице, ове дворане, да носи име легендарног Душана Дуде Ивковића, да вечно остане његово велико дело уписано у главама свих нас и у срцима, јер је урадио много за српско друштво и спорт", рекао је Вучић.
Временску капсулу у темељ, заједно са Вучићем, поставили су синови Душана Ивковића, Петар и Павле, као и џудиста Александар Kукољ.
Дворана ће примати 1.025 гледалаца Нови спортски центар поседоваће мултифункционалну спортску дворану са 1.025 места, предвиђену за одржавање кошаркашких, рукометних и одбојкашких утакмица као и других манифестација које не морају бити искључиво спортске.
У оквиру ове функционалне целине налази се и улазни хол са билетарницом, тоалетима за посетиоце, пунктовима за освежење и фаст фудом, и сви и пратећи садржаји (свлачионице са санитарним просторијама и тушевима за два тима, тренере, судије, делегате) и просторијама за амбуланту, оставе за реквизите и слично.
Испод спортске дворане пројектована је гаража у три етаже укупног капацитета 187 паркинг места.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.