Izvor: RTS, 15.Apr.2023, 10:58

Министарка Грујичић обилази здравствене установе на Косову и Метохији

Министарка здравља Даница Грујичић обилази здравствене установе у српским срединама на Косову и Метохији. Посету је започела обиласком домова здравља у Косовском Поморављу и болнице у Пасјану. После подне ће бити у централном делу Космета у Лапљем Селу и Грачаници. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Министарка здравља ће данас, сутра и у понедељак обићи све здравствене установе у српским срединама на Косову и Метохији.
У поноћ ће присуствовати Васкршњем јутрењу у манастиру Грачаници које ће служити рашко-призренски владика Теодосије, а очекује се и да ће посетити манастире Високи Дечани и Свете Архангеле код Призрена.
Делегација предвођена министарком Грујичић у поподневним сатим посетиће у Грачаници и овдашњи Дом здравља, службу хитне помоћи, одељење хирургије и гинекологије, интерну болницу и педијатрију.
Пре тога обилази здравствене установе у Косовској Каменици, Ранилугу, Кусцу и болницу у Пасјану на крајњем истоку Косова и Метохије.
Обиласком установа примарне и секундарне здравствене заштите у којима се лечи српско становништво министарка жели да се увери у каквим условима оне раде, квалитету услога које пружају и проблемима који их прате у раду.
После Поморавља и централног Косова предвиђен је обилазак Гораждевца у Метохији, Штрпца на крајњем југу Косова и последњи дан биће посвећен обиласку Болничког центра и Медицинског факултета у Северној Косовској Митровици.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.