Izvor: RTS, 11.Apr.2023, 12:13

Вучић са Зијаде: Важне благовремене реакције УН на бројне инциденте и једностране акте Приштине

Безбедносна ситуација на Косову и Метохији је сложена и у том контексту су важне благовремене и адекватне реакције УН на бројне инциденте, провокације и једностране акте Приштине, рекао је председник Александар Вучић, који се састао са шефицом Унмика Каролин Зијаде. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Председник Александар Вучић примио је специјалну представницу генералног секретара Уједињених нација и шефицу Унмика Каролин Зијаде, с којом је разговарао о предстојећој седници Савета безбедности УН, на којој ће бити представљен извештај о раду Унмика, као и о положају Срба на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је рекао да је безбедносна ситуација на Косову и Метохији сложена и у том контексту нагласио да сматрамо важним благовремене и адекватне реакције УН на бројне инциденте, провокације и једностране акте Приштине, којима се крши Резолуција СБ УН 1244 и угрожавају права и безбедност Срба и другог неалбанског становништва.
Председник је поновио да Србија инсистира на очувању мира и стабилности у региону, поштовању међународног права и примени Резолуције СБ УН 1244.
Зијаде: Политичке обавезе преточити у конкретне акције Шефица Унмика Каролин Зијаде је изразила подршку дијалогу Београда и Приштине.
Нагласила је потребу да се, ради добробити Срба и Албанаца на Косову и Метохији, политичке обавезе преточе у конкретне акције.
Саговорници су се сагласили да је континуирано разматрање питања Косова и Метохије у СБ УН од суштинског значаја како би међународна заједница била редовно информисана о ситуацији на терену.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.