Izvor: RTS, 07.Apr.2023, 11:52

Вучић са представницима Рома: Ниједна заједница неће бити маргинализована

Председник Србије Александар Вучић нагласио је на састанку са представницима Националног савета ромске националне мањине и посланицама у Скупштини Србије и Скупштини АП Војводине да држава неће дозволити да у земљи било која заједница буде маргинализована. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Александар Вучић је на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav навео да је позвао Роме да се проактивно укључе у све програме државе "који за једини циљ имају добробит свих грађана и даљи убрзани раст наше Србије".

"Пажљиво сам саслушао представнике Националног савета ромске националне мањине који су ме детаљније информисали о актуелним питањима и проблемима у ромској заједници", написао је Вучић на Инстаграму.
Председник Србије је навео и да им је честитао Светски дан Рома, те нагласио да ће држава наставити посвећено и системски да ради на елиминисању сваке друштвене неједнакости, као и да неће дозволити да у земљи било која заједница буде маргинализована.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.