Izvor: RTS, 05.Apr.2023, 17:04

Напад на вртић у Бразилу – младић наоружан секиром убио четворо деце

Најмање четворо деце је убијено, а још четворо је рањено у нападу на обданиште у граду Блуменау, у јужној бразилској држави Санта Катарина, саопштили су локална полиција и здравствени званичници.
Полиција је саопштила да је након напада ухапшен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 25-годишњи мушкарац, који се сам предао у једној од градских станица.

Из ватрогасне јединице кажу да је у време напада у јаслицама било око четрдесеторо деце. Истичу да је нападач прескочио бедем како би ушао у зграду вртића и да је насумично бирао жртве. Локални медији преносе да је био наоружан секиром.
У нападу је убијено најмање четворо деце – три дечака и једна девојчица, старости између пет и седам година. Још четворо деце је рањено, а сви повређени су млађи од три године, саопштили су из болнице у граду Блуменау.
Васпитачица каже да је нападач носио и друго оружје Једна од васпитачица рекла је новинарима окупљеним испред зграде вртића да је преживела "сцене које никада не би замислила да ће видети у свом животу".

Каже да је успела да затвори најмлађу децу у једну од просторија како би их заштитила од нападача.
Васпитачица тврди да је, поред секире, мушкарац носио и друго оружје, иако није прецизирала шта тачно.
На фотографијама које је емитовала локална телевизија виде се уплакани родитељи испред обданишта, које је у приватном власништву.
"Монстроузан и неприхватљив напад" Градски званичници обуставили су наставу у школама, док је гувернер државе Санта Катарина прогласио тродневну жалост.
Бразилски председник Лула да Силва осудио је на Твитеру напад као монструозан и неприхватљив. Каже да је то апсурдани чин мржње над невином и беспомоћном децом.
Није први пут да је обданиште мета напада у Бразилу – 2021. године 18-годишњи младић је убио двоје запослених и троје деце у јаслицама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.