Izvor: RTS, 27.Mar.2023, 12:17

Канцеларија за КиМ: Срби нису легитимне мете, неопходна већа заштита

Представници општина Липљан и Грачаница обићи ће и разговарати са породицом Славић, којој је синоћ по пети пут обијен дом у Лепини, код Липљана на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Из Канцеларије за Косово и Метохију >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << истичу да је пљачка куће породице Славић унела немир и страх код Срба који живе у централном делу Косова и Метохије, али да лопови нису успели да причине већу материјалну штету.

 ''Учестали напади на српску имовину у овом делу Косова и Метохије још једном су показали неопходност веће заштите српске заједнице на централном Космету и адекватног реаговања и санкционисања починилаца'', саопштили су из Канцеларије.
Наглашавају да Срби нису легитимне мете ни по једном једином основу и да сваки удар на било коју српску породицу мора да се третира са највећом пажњом.
Kућа породице Славић обијана је и пљачкана пет пута. Последњи пут 2019. године.
Током протеклог периода било је више пљачки и обијања кућа на територији општине Грачаница.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.