Izvor: RTS, 18.Mar.2023, 13:42

Фајненшал тајмс: У току преговори да УБС преузме Креди Свис

Швајцарски УБС је почео преговоре о преузимању банке "Креди Свис" у потпуности или делимично, пошто финансијска помоћ државе није успела да поврати поверење инвеститора, пише Фајненшал тајмс.
Одбори УБС-а и "Kреди Свиса" требало би да се одвојено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << састану током викенда, преноси Фајненшал тајмс, позивајући се на обавештене изворе. 
Исти извори наводе да швајцарско регулаторно тело охрабрује УБС и "Креди Свис" да се споје, али да обе банке то не желе, преноси Ројтерс. Регулатори немају моћ да их присиле на спајање. 
Акције "Kреди Свиса" су скочиле за 9 одсто у трговању након текста објављеног у Фајненшал тајмсу. И "Kреди Суис" и УБС су одбили су коментаришу писање лилста.
"Kреди Свис", банка стара 167 година, највеће је име у банкарском свету захваћено тржишним превирањима изазваним прошлонедељним колапсом две америчке банке - Силицијумске долине банке и Сигначур банке - приморавајући је да искористи 54 милијарде долара финансирања централне банке.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.