Izvor: RTS, 23.Jun.2024, 21:13

Објављени коначни резултати завршног испита за осмаке

На порталу Моја средња школа данас су објављени коначни резултати завршног испита на крају основног образовања и васпитања за ученике осмог разреда.
Ученици осмог разреда основних школа у Србији полагали су ове недеље завршне испите на крају >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << основног образовања из матерњег језика, математике, како и из једног од пет понуђених предмета по свом избору – биологије, географије, историје, физике и хемије.

 На порталу Моја средња школа данас су објављени коначни резултати завршног испита на крају основног образовања и васпитања за ученике осмог разреда.
Прелиминарни резултати завршног испита за будуће средњошколце објављени су у петак.
Листа опредељења за упис у средњу школу моћи ће да се поднесе преко портрала Моја средња школа и непосредно у школи 26. и 27. јуна, а коначна листа опредељења биће објављена 29. јуна.
Завршном испиту у јунском року приступило је 64.437 ученика осмог разреда, односно 99,64 одсто њих и 1.070 полазника функционалног основног образовања одраслих, што је 68,55 одсто пријављених одраслих, саопштило је Министарство просвете.
Упис у средње школе моћи ће ове године да се обави потпуно електронским путем преко портала Моја средња школа од 2. до 6. јула.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.