Izvor: RTS, 19.Apr.2024, 07:51

Срушио се руски бомбардер у Ставропољу – погинуо један од пилота

Руски војни авион, бомбардер Ту-22М3, срушио у Красногвардејском округу, у јужном руском региону Ставропољ, а пилоти су се катапултирали, саопштило је Министарство одбране Русије. Један од четворице пилота је преминуо, док се за једним трага.
Према >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << прелиминарним информацијама, узрок несреће је технички квар, преноси РИА Новости. Један од од четири пилота руског војног бомбардера је погинуо, јавља Тас.

Губернатор Владимир Владимиров навео је да се потрага за четвртим пилотом наставља.
"Добили смо детаљније податке о несрећи која је задесила руски војни авион у Красногвардејском округу . Дубоко жалимо што је један члан посаде преминуо, упућујем саучешће породици преминулог и његовим пријатељима. Потрага за четвртим пилотом се наставља", истакао је Владимиров на Телеграм каналу.
Министарство одбране Русије претходно је саопштило да се авион враћао на писту у региону Ставропољ, истакавши да у авиону није било муниције, као и да није начињена штета на тлу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.