Izvor: RTS, 15.Apr.2024, 20:45

Остварење Ангелининог сна – у модној ревији учествовале и другарице убијене девојчице

Креације Ангелине Аћимовић, једне од ученица убијених у Основној школи "Владислав Рибникар", приказане су на управо завршеном Белгрејд фешн вику, и према речима њеног оца Анђелка, лепо их је било видети на правој модној ревији. Према скицама које су остале иза Ангелине, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 25 креатора направило је моделе који ће наставити да живе и кроз друге хуманитарне акције. Хаљине рађене по њеним скицама биће поклоњене овогодишњим матуранткињама, девојчицама без родитељског старања.
Очигледно је да је све што радимо чини живом и немамо сумње да ће се све што радимо уз њену помоћ и остварити, каже Ангелинин отац Анђелко Аћимовић.

"Све је почело иницијативом породице и када смо видели скице, није било тешко да њену идеју преточимо у стварност", каже креаторка Светлана Јаћовић.
У модној ревији учешће су узеле и Ангелинине школске другарице и, према речима Ангелининог оца, цео догађај је био емотиван и за њих и за породицу.
"Верујем да су врло срећне што су могле да учествују у остварењу Ангелининог сна, сви су осећали ту атмосферу и свима је, како кажу, била част да учествују у томе", каже Анђелко.
Описујући Ангелину, каже да је била дете које је себи постављало високе циљеве.
"Желела је да студира моду у Паризу, желела је да уређује ентеријере, креирала је накит, направила свој лого. Имала је озбиљне циљеве", наводи Ангелинин отац.
Креаторка Светлана Јаћовић каже да је неопходно градити емпатију код деце и да је то често оно што недостаје у данашњем друштву.
"Децу обликујемо ми одрасли, друштво и окружење, морамо да будемо свесни тога. Деца реагују срцем, увек позитивно реагују, никада нису равнодушна и желе да се укључе и учествују у акцијама хуманитарног карактера", каже Светлана Јаћовић.
Хаљине рађене по цртежима Ангелине биће урађене и дате матуранткињама и биће намењена деци без родитељског старања, најавио је Ангелинин отац Анђелко Аћимовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.