Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 17:01

Захтев полицији и Кфору да појачају присуство у Доњој Битињи код Штрпца

Општински Одбор за безбедност у Штрпцу захтева да полиција повећа своје присуство у селу Доња Битиња, а од Кфора да појача своје патроле, након што је особа албанске националности пре неки дан у том селу испалила више хитаца из ватреног оружја и положила венац на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << зид једне српске куће.
Са седнице Одбора је затражено појачно присуство снага безебедности узимајући у обзир претходни случај који се догодио 6. јануара 2023. године, када је дошло до рањавања Стефана и Милоша Стојановића у селу Готовуши.
“Као превентивно деловање и буђења свести јавности очекујемо да све релеватне институције предузму потребне кораке ради спречавања понављања сличних инцидената. Позивамо и све представнике међународних мисија на Косову да схвате озбиљност континуираних угожавања живота и безбености грађана општине Штрпце и да тим поводом учине све како би се обезбедило сигурно окружење за све грађане”, наводи се у закључцима.
Истиче се да општина Штрпце важи за пример мултиетничности и суживота на Косову и последњи инциденти указују на то да су они производ деловања лица која нису становници општине Штрпце.
“Нашу тежњу да живимо у миру и без проблема неће поколебати, али нам је потребно деловање свих релеватних фактора како би спречили оне који желе да изграђене добре односе својим активностима угрозе”, подвлачи се у саопштењу са састанка.
"Лице које је пуцало из ватреног оружја није становник наше општине, већ је у алкохолисаном стању дошло из правца Призрена", каже командир Полицијске станице Штрпце.
У колима непосредно по хапшењу пронађен је пиштољ и 33 метка за које није поседовао дозволу, а у изјави и личном признању за полицију је рекао да је то учинио из растројства и испалио неколико хитаца у ваздух јер је револтиран што је објекат ту саграђен.
Случај је прослеђен тужилаштву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.