Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 12:37

Оптужени за ометање истраге о убиству Оливера Ивановића изјаснио се да није крив

У одвојеном судском процесу за убиство Оливера Ивановића, оптужени Милан Михајловић изјаснио се данас да није крив по наводима оптужнице да је ометао истрагу о убиству, пренели су медији у Приштини.
Тужилац Бурим Ћеркини је приликом читања оптужнице >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рекао да је Михајловић претио службеној особи која је водила истрагу и рекао анонимном сведоку Б1 из случаја убиства Ивановића, да не сведочи.

Тужилац Ћеркини је навео да је Михајловић од 2014. године део криминалне групе коју су, како тврди, предводили Звонко Веселиновић и Милан Радоичић.
Специјално тужилаштво подигло је 27. децембра 2023. године оптужницу против Милана Михајловића за кривична дела “учешће или организовање организоване криминалне групе“, “Ометање доказивања или службеног поступка“, “Застрашивање“ и “Фалсификовање исправа“.
Ова кривична дела окривљени је, сматра тужилаштво, извршио ометањем истраге убиства Оливера Ивановића.
Према наводима тужилаштва, Михајловић је након истраге користио фалсификована документа и претио службеницима који су против њега водили кривични поступак.
За убиство Оливера Ивановића 16. јанураа 2018. године, у току је још један судски процес против шест особа, међу којима је пет бивших полицајаца и Силвана Арсовић, сараднице покојног Ивановића.
Они се терете за помагање у убиству и ометање истраге.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.