Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 10:25

Родитељи ученика Рибникара: До доношења решења за Меморијални центар затворити само део школе у којем се догодио масакр

Родитељи ученика који похађају ООШ "Владислав Рибникар" поздравили су, како се наводи у саопштењу достављеном медијима, одлуку о формирању Радне групе за успостављање Меморијалног центра, али и изражавају забринутост јер је том одлуком половина некадашње школе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изузета из употребе за обављање наставе.
Председник Савета родитеља ООШ "Владислав Рибникар" Игор Ђорђевић проследио је медијима саопштење у којем се наводи да поздрављају одлуку о формирању Радне групе за успостављање Меморијалног центра и поручују да ће пружити подршку Радној групи у њиховом раду.

У саопштењу се скреће пажња на тачку 13 наведене Одлуке, којом је из наставе изузета цела парцела број 5053 КО Врачар, односно затворено је више од половине некадашње школе, због чега су узнемирени неизвесношћу судбине школе и услова за образовање.
Од надлежних органа захтевају да се тачка 13 у целости стави ван снаге и да се до доношења урбанистичког, архитектонског и грађевинског решења за Меморијални центар и уређења нове амбијенталне целине тај део да школи на коришћење, уз затварање дела школе у коме се догодио масакр.
Од Министарства просвете траже да у року од 48 сати, представи школи, наставницима, запосленима, ђачком парламенту и родитељима план за "обезбеђивање одговарајућих услова за несметано обављање просветне делатности у школи" и да затим Влада Републике Србије тај план и одговарајућу динамику реализације плана потврди формалном Одлуком уз писане гаранције како би он постао обавезујући за све.
Од Владе траже да потврди своју ранију одлуку о томе да ће целокупан наставни кадар остати у радном односу без обзира на број ученика у наредним школским годинама, као и да се у рад Радне групе укључе као формални чланови и представници родитеља, наставници и стручњаци који су пружили подршку деци.
У саопштењу се наводи да се за данас у 19.30 часова организује скуп подршке,  испред школе у улици Светозара Марковића у трајању од 40 минута колико траје и школски час у ООШ "Владислав Рибникар“.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.