Izvor: RTS, 11.Mar.2024, 16:45

Београдски аеродром поново међу најбољима у Европи

Аеродром "Никола Тесла" Београд саопштио је да су га путници трећи пут изабрали за најбољи у Европи у својој категорији, као и да је награђен за изузетно корисничко искуство.
Београдском аеродрому припале су рекордне четири награде Међународног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << савета аеродрома (АCI), у оквиру програма за квалитет услуге Airport Service Quality.
Како се наводи у саопштењу, Аеродром “Никола Тесла“ награђен је за најбољи аеродром по величини од пет до 15 милиона путника годишње у Европи, а добио је и награде за аеродром са најпосвећенијм особљем, најудобнији аеродром у Европи и награду за најчистији аеродром у Европи.
Наглашава се да ове награде представљају највеће могуће признање за аеродромске оператере, као и прилику да се истакне посвећеност аеродрома широм света константном унапређењу искуства путника.
У саопштењу се додаје да је Аеродром “Никола Тесла“ један од три аеродрома из мреже аеродрома компаније “Vinci Airports” ког су путници наградили за изузетно искуство у 2023. години, а који су награђени у оквиру АСQ програма квалитета услуге.
У програму квалитета услуге (АСQ), како се истиче, учествује више од 400 аеродрома широм света, и овај програм водећи је показатељ задовољства корисничким искуством и представља глас путника из целог света.
У саопштењу се подсећа да од почетка концесије 2019. године, београдски аеродром значајно повећава оперативне капацитете и комфор на свим кључним тачкама, прецизирајући да је проширен и дограђен терминал, нова, друга писта, нови систем саобраћајница, нови паркинзи, нова еколошка постројења, а највећи број унапређења представљен је током 2023. године.
"Позитиван тренд проширења и модернизације биће настављен изградњом нових капацитета и садржаја у зони одлазака, док се завршетак свих кључних радова на модернизацији очекује током 2024.", пише у саопштењу.
Додаје се да ће све ово омогућити да београдски аеродром до краја концесионог периода достигне укупан капацитет од 15 милиона путника годишње.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.