Izvor: RTS, 11.Mar.2024, 14:19

Вафа: Шеснаест убијених у бомбардовању града Газе; Амбасадор Израела при УН поново позвао Гутереса да поднесе оставку

Рат Израела и Хамаса – 157. дан. Aгенција Вафа јавила је да је израелска војска бомбардовала кућу у граду Гази, убивши најмање 16 људи и ранивши на десетине. Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су трупе на терену у протекла 24 часа елиминисале 15 наоружаних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нападача у централном делу Газе. Шеф јорданске дипломатије сматра да ће ограничење приступа комлексу где се налази џамија Ал Акса током Рамазана довести до "експлозије".
Најмање 31.045 Палестинаца је убијено, а 72.654 су рањена од 7. октобра у израелској војној офанзиви на Појас Газе, саопштило је Министарство здравља у тој енклави.
Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху тврди у разговору за немачки Билд да је међу убијеним Палестинцима "најмање 13.000 терориста".
Лидер Хамаса Исмаил Ханије окривио је Израел за одуговлачење преговора о прекиду ватре и одбијање Хамасовог захтева за окончање рата у Гази. Поручио је да Хамас не жели договор којим се рат у Гази не завршава.
Египат је био у контакту са високим Хамасовим и израелским званичницима, као и другим посредницима у настојању да поново покрене преговоре о примирју у Појасу Газе током муслиманског светог месеца Рамазана, изјавила су два египатска безбедносна извора.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.