Izvor: RTS, 10.Mar.2024, 14:50

Јусуфспахић: Рамазан је време за нову страницу у животу

Председник Врховног сабора Ријасета Исламске заједнице Србије Мухамед Јусуфспахић истакао је да би Рамазан, свети месец за вернике муслиманске вероисповести, требало да се искористи за нову страницу у животу. Истакао је да је муслиманској заједници у Србији потребно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << још много тога како би сазрела, наглашавајући да постоји "велики број младих хоџа који се руководе националним страстима, чему се Бог противи".
Председник Врховног сабора Ријасета Исламске заједнице Србије Мухамед Јусуфспахић изјавио је да би Рамазан – свети месец за вернике муслиманске вероисповести – требало да се искористи као раздобље у животу када се започиње нова страница.

"Рамазан је свети месец поста, молитве, милости и праштања и месец у којем је, између осталог, почело објављивање Курана", рекао је Јусуфспахић.
Подсетио је да пост подразумева суздржавање од пића, хране и других телесних задовољстава, од изласка до заласка сунца.
"То првенствено значи сустезање од нечега што нам је Бог забранио, а то је било какав ружан говор или ружну мисао. Затим, било какво оговарање и међусобно сукобљавање. То је месец у ком би требало да дође до међусобног помирења и у томе је суштина – да се што више приближимо", истакао је Јусуфспахић.
О положају муслимана у Србији Истакао је да је муслиманској заједници у Србији потребно још много тога како би стасала и сазрела, наглашавајући да постоји "велики број младих хоџа који се руководе националним страстима, чему се Бог противи".
"Ми ако желимо да будемо 'муслими', а то значи 'Богу предани', требало би да уземемо ову књигу (Куран) и тога да се придржавамо. Али, када идемо за страстима, сујетама и хировима, ми не постижемо циљ да је Бог задовољан нама", истакао је председник Врховног сабора Исламске заједнице Србије.
Навео је да "моли Бога да муслимане Србије учини онима којима је задовољан".
"То су они који су добри себи и својим комшијама, дому и домовини. Наша домовина Србија потребује нас муслимане онакви какви би муслимани требало да буду. То потребује свака заједница, па и наша Србија", закључио је Јусуфспахић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.