Izvor: RTS, 10.Mar.2024, 12:45

Вучић: Увек ћу бринути о интересима Србије, а не оних који би да је покоре

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће, иако су притисци на Србију из иностранства постали све јачи, увек штитити интересе Србије, сваког српског села домаћина, а да ће најмање бринути о интересима оних који би желели да покоре Србију.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Председник Александар Вучић посетио је село Памбуковицу у близини Уба. Обраћајући се мештанима, Вучић је рекао да ће увек штитити интересе Србије и сваког српског села домаћина.

"Сви живи су почели да се мешају и да одлучују у име грађана Србије. Да нам соле памет како Србија треба да изгледа и шта би требало у Србији да радимо. И из разних земаља би да нам уређују ствари у овој земљи, до најситнијих детаља, а ако не служите њиховим интересима и служите интересима свог народа, вршиће притиске, прогониће вас, називаће разним погрдним именима", рекао је Вучић.
Додао је да ће му Србија и сва села у Србији бити важнија од мишљења која долазе из иностранства и да је био озбиљан када је рекао да му је једна Памбуковица важнија од мишљења председника Одбора немачког Бундестага за спољне послове Михаела Рота, вође делегације Социјалдемократске партије Аустрије у Европском парламенту Андреаса Шидера или шефа посматрачке мисије Савета Европе Стефана Шенаха. 
"И то сам рекао са свом збиљом. И на то хоћу да додам. Свака ваша кућа, свако ваше дете, свака старица, сваки старац, сваки човек у Памбуковици је сто пута важнији од сваког од њих и тако ћу се понашати увек у будућности. И када будем штитио интересе Србије, увек имајте у виду да ћу у глави имати и Памбуковицу, и свако српско село, и сваког нашег домаћина, а да ћу најмање да бринем о интересима оних који би желели да покоре нашу земљу", закључио је Вучић. 
За седам дана крећу радови на путу од Памбуковице ка Убу, готов до 6. маја   Председник је најавио да ће већ за недељу дана почети радови на реконструкцији пута од Памбуковице ка Убу у дужини од 12 километара, који ће бити завршен до Ђурђевдана, 6. маја. 
"Дошао сам овде не први већ трећи пут, а један пут смо у Памбуковици урадили како ваља. Морамо да урадимо пут према Убу од 12 километара, комплетну реконструкцију. Ауто ми је у једном тренутку поскочио као на трамболини", рекао је Вучић обраћајући се грађанима.
За Ђурђевдан ће неко други доћи да отвори пут до Уба, рекао је Вучић и истакао да ће бити потпуно нов и као писта.
Додао је да треба да се уради и пут ка Коцељеви, од Памбуковице до пута Ваљево - Шабац, где би радови требало да крену за месец и по дана. 
Председник је рекао да ће држава тражити неколико милијарди евра које ће уложити не само у нове ауто-путеве, већ и у локалне путеве широм Србије.
"Очекујем да вас у наредних месец дана обавестимо колико ћемо милијарди евра да уложимо по Србији. Да у сваком селу осетите бољитак", рекао је Вучић.
Мештанима Памбуковице обратио се и председник Републике Српске Милорад Додик који је рекао да доћи у Памбуковицу и обећати нови пут, као што је то учинио председник Александар Вучић, може само уређена држава.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.