Izvor: RTS, 10.Mar.2024, 06:53

Мосад: Хамас није заинтересован за примирје; Ханије: Ми смо страна која највише жели да заустави рат

Рат Израела и Хамаса – 156. дан. Мосад саопштио да Хамас не изгледа заинтересовано да дође до прекида ватре. Високи званичници Хамаса - Исмаил Ханије и Хусам Бадран, негирали су те тврдње и поручили да нису прогласили завршетак преговора, указујући да су они страна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << која највише жели да заустави рат у Појасу Газе.
Израелска војска не престаје са операцијама у свим деловима Газе, делује са копна, мора и из ваздуха. На удару је био избеглички камп Нусејрат, у централном делу Појаса Газе, погинуло је најмање 13 Палестинаца, више десетина њих је рањено.
На мети ИДФ нашла се и једна од највећих стамбених кула у Рафи. Зграда од 12 спратова, петсто метара од границе са Египтом, оштећена је у удару.
Израелска обавештајна служба Мосад саопштила је да Хамас не изгледа заинтересовано да дође до прекида ватре.
Високи званичници Хамаса - Исмаил Ханије и Хусам Бадран, негирали су те тврдње и навели да су они страна која највише жели да заустави рат.
Министарство здравља Газе, саопштило је да је број погинулих Палестинаца порастао на 30.960. У тој енклави од глади су преминуле беба и девојка, чиме је број умрлих од неухрањености и дехидратације повећан на 25.
Израелске одбрамбене снаге тврде да је у борбама убијено више од 13.000 припадника Хамаса.
Дошло је и до нове размене ватре Израела и Хезболаха. Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да су борбени авиони извели ваздушне нападе на низ локација Хезболаха у Либану као одговор на ракетну ватру на северни део Израела.
Америчке, француске и британске снаге обориле су најмање 28 дронова изнад Црвеног мора након што су Хути гађали теретни брод "Propel Fortune" и америчке разараче у том региону.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.