Izvor: RTS, 08.Mar.2024, 12:31

На суђењу Хркаловићевој приказана пресуда за "убиство на шинама"

У Специјалном суду у Београду данас је извођењем писаних доказа настављено суђење бившој државној секретарки МУП-а Дијани Хркаловић поводом оптужби да је искоришћавањем свог положаја у МУП-у кочила истраге и процесуирање криминалаца, а са њом су на оптуженичкој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << клупи још двојица бивших полицајаца.
У судници је приказана пресуда у случају убиства Владимира Милошевића, познатијем као "убиство на шинама", за које су били оптужени Вељка Беливук, Марко Миљковић и Мирко Којић.

Њих тројица су правоснажно ослобођени за то кривично дело, док се Хркаловићeва у овом случају терети да је наредила оптуженом Дејану Миленковићу, да се извештаји о обради Беливукових телефона не доставе одмах поступајућем тужиоцу.
Бранилац оптужене Дијане Хркаловић, Владимир Ђукановић, рекао је да се из образложења пресуда Вишег и Апелационог суда види да не постоји ништа што није већ достављено.
Мирко Којић води се као нестао, док су окривљени-сарадници на суђењу Беливуковој групи испричали да су Милошевића, као и Којића, убили Беливук и Миљовић.
Милошевића су, како је испричао окривљени-сарадник Никола Спасојевић који је учествовао у праћењу Милошевића, убили Миљковић, Беливук и Којић, који је током суђења био у бекству.
С обзиром на то да су они правоснажно ослобођени за то кривично дело, њима више не може да се суди.
Окривљени-сарадник Срђан Лалић је на истом суђењу испричао да су Којића касније убили такође Миљковић и Беливук.
Следеће суђење 16. априла Следеће суђење је 16. априла, када би требало поново да буде пуштен аудио-снимак разговора Драгослава Милорадовића и Мише Огњановића, добијен њиховим прислушкивањем, а у којем се помиње Хркаловићева.
Оптужена Дијана Хркаловић, као и некадашњи начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић и другооптужени бивши начелник за специјалне истражне методе Дејан Миленковић од почетка суђења негирају извршење кривичних дела која им се стављају на терет.
Хркаловићева је раније негирала да познаје вођу организоване криминалне групе Вељка Беливука, као и да има везе са убиством Властимира Милошевића, 30. јануара 2017. године у центру Београда.
Она је такође негирала наводе да је наложила начелнику новосадске полиције да Дарка Елеза стави под оперативну обраду како би га заштитила да не могу друге полицијске управе да га надзиру.
Оптужним предлогом Тужилаштва за организовани криминал Хркаловићева се терети због два кривична дела трговина утицајем у продуженом трајању, због чега је тужилаштво тражило да јој суд изрекне казну затвора од пет година.
За Миленковића тужилац је тражио годину дана затвора, а за Шушњића две године затвора. Поред горе наведеног, Хркаловићева се терети да је 2018. године наложила начелнику Миленковићу да не поступи одмах по налозима судије за претходни поступак Вишег суда у Београду и поступајућег тужиоца, који су тражили да им се достави аутоматска обрада мобилног телефона Вељка Беливука, у то време окривљеног за убиство Властимира Милошевића 30. јануара 2017. у Београду.
Касније је Беливук правоснажно ослобођен тих оптужби, а сада је у притвору и оптужен је за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе "Принципи", међу којима је седам тешких убистава.
Хркаловићева се терети и да је са бившим начелником Полицијске управе Нови Сад Милорадом Шушњићем неовлашћено прислушкивала босанског криминалца Дарка Елеза, који је недавно изручен из Србије Босни и Херцеговини због низа, тамо почињених, кривичних дела.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.