Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 07:32

Ким Џонг Ун наредио највиши степен борбене готовости

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун наредио је током инспекције велике војне базе на западу земље увођење највишег степена борбене готовости севернокорејских трупа и затражио од војске да буде спремна за рат, преноси државна новинска агенција КЦНА. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Обилазак војне базе, чија локација није обелодањена, уприличено је непосредно након почетка редовних годишњих, комбинованих војних вежби америчких и јужнокорејских снага.

У овогодишњим здруженим америчко-јужнокорејски војним маневрима који су започети у понедељак на југу Јужне Кореје ангажовано је двоструко више снага у односу на прошлогодишње вежбе.
Ким је рекао да севернокорејска војска мора "динамично да спроведе нове, интензивиране ратне припреме у складу са захтевима актуелне ситуације", пренела је агенција КЦНА.
"Наша војска би требало стално да интензивира вежбе које опонашају ратно стање и да брзо унапређује своје борбене способности до савршене спремности за стварни рат", рекао је Ким.
Севернокорејски лидер није поменуо вежбе америчке и јужнокорејске војске, али је надгледао своје трупе које су изводиле маневре у условима симулације стварног ратног стања, пренела је севернокорејска новинска агенција.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.