Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 21:03

Брнабићева са Јоханисом у Букурешту: Румунија спремна да помогне Србији на путу ка ЕУ

Премијерка Србије Ана Брнабић састала се са председником Румуније Клаусом Јоханисом председничкој палати у Букурешту. Румуније је спремна да помогне Србији на европском путу, навео је румунски председник.
Из кабинета премијерке саопштено је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да је састанак Ане Брнабић и Клауса Јоханиса био добар, као и да је Румунија још једном потврдила подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Румунски председник, такође, рекао  је да је држава на чијем је челу спремна да помогне Србији на европском путу.
Брнабићева и Јоханис су разговарали и о другим темама, пре свега о реализацији пројеката у области инфраструктуре.
Премијерка је претходно учествовала на конгресу Европске народне партије, који се одржава у Букурешту као припрема за европске изборе у јуну.
Брнабићева је имала више билатералних састанака са званичницима из региона и Европе.
Једна је од 2.000 учесника из 40 земаља који су део највеће породице партија у Европи и највеће групације у Европском парламенту. Српска напредна странка коју представља је придружени члан Европске народне партије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.