Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 14:10

Ники Хејли се данас повлачи из кампање за председничку номинацију

Бивша гувернерка Јужне Каролине Ники Хејли данас ће обуставити своју кампању за председничку номинацију Републиканске странке, јављају светски медији.
Ники Хејли планира да се кратко обрати новинарима у Чарлстону, у Јужној Каролини, око 10 сати >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << по локалном времену, где ће саопштити ту одлуку.
Одлука о прекиду кампање долази након што је бивши председник САД Доналд Трамп победио на унутастраначким изборима у 14 од 15 америчких савезних држава. Хејли је освојила само 43 републиканска делегата, док је Трамп освојио 764.
Хејли је била једини ривал бившег председника Доналда и освојила је највећи број гласова у Вермонту и Вашингтону, у савезном Дистрикту Колумбија.
"Ники Хејли данас неће објавити да подржава бившег председника Доналда Трампа већ ће га позвати да заслужи подршку гласача који су је подржали", кажу за Си-Ен-Ен извори упознати са њеним плановима.
Указују да јој тај план оставља простор да подржи Трампа уочи општих избора у новембру..
Трамп: Ово је велика и величанствена ноћ
Након објављивања прелиминарних резултата Доналд Трамп је у обраћању окупљенима у летовалишту Мар-а-Лаго рекао да је "ово величанствена ноћ".
"Не зову га супер-уторак без разлога. Ово је велика и величанствена ноћ", рекао је бивши амерички председник коментаришући резултате.
Трамп је осудио Бајденову економску и спољну политику, а посебно однос према имиграцији.
"Учинићемо Америку поново великом, већом него икада раније", поручио је Трамп.
Бајден: Боримо се против Трамповог екстремног плана да нас врати уназад Председник САД Џозеф Бајден саопштио је да су милиони Американаца "јасно чули свој глас" и сугерисао је да гласови у његову корист показују да бирачко тело жели "да се бори против екстремног плана Доналда Трампа да нас врати уназад".
Трамп је "усредсређен на сопствену освету и одмазду", наводи Бајден, и жели да "укине основне слободе попут могућности да жене саме доносе одлуке о здравственој заштити".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.