Izvor: RTS, 05.Mar.2024, 12:50

Председник Кине Си Ђинпинг честитао рођендан председнику Вучићу

Поводом рођендана председника Александра Вучића честитку је упутио  председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг уз поруку да је Вучић политичар који има стратешку визију и који се увек брине о интересима народа.
"Поштовани господине председниче, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поводом Вашег рођендана, желим да Вам упутим искрену честитку и лепе жеље. Ви сте политичар који има стратешку визију и који се увек брине о интересима народа. Радује ме што се под Вашим руководством Србија залаже за независност и чува државни интерес, а економска и друштвена изградња и побољшање животног стандарда грађана бележе изванредне резултате", написао је Си.

Истакао је да се као стари пријатељ кинеског народа, чврсто залаже за унапређење кинеско-српских односа и сарадње у разним областима, због чега изражава дубоко уважавање.
"Прошле године, састали смо се током Трећег форума за међународну сарадњу “Појас и пут”, разговарали о нашем пријатељству, планирали сарадњу и постигли широк консензус, указујући на нови правац развоја билатералних односа. Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије. Спреман сам да са Вама улажем заједничке напоре како бисмо унапредили кинеско-српско свеобухватно стратешко партнерство на још виши ниво и још више допринели бољитку оба народа", истакао је Си.
"Очекујем да се састанем са Вама још једном. Желим Вам много здравља и успеха“, навео је у својој честитки председник Си Ђинпинг.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.