Izvor: RTS, 05.Mar.2024, 06:59

Руски дронови над Одесом, експлозије у Керчу - блокиран Кримски мост

Рат у Украјини – 741. дан. Током ноћи руски дронови су дејствовали над Одесом. Истовремено више екплозија се чуло и у Керчу на истоку Крима, док је мост који повезује полуострво са Русијом блокиран. Француска не намерава да шаље трупе у Украјину у блиској будућности, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << али разматра могуће мере да је подржи, појаснио је своју недавну изјаву председник Француске Емануел Макрон. Европска унија се противи продужењу споразума о транзиту гаса из Русије преко Украјине после 2024. године, изјавила је европска комесарка за енергетику Кадри Симсон.
Над
Руски дронови у више наврата напали су украјински лучки град Одесу. Ни на Криму није било мира током ноћи, више експлозија одјекнуло је у источном граду Керчу, док је Кримски мост који повезује полуострво са Русијом био је затворен за саобраћај.
Сукоби су интензивирани на неколико деоница фронта у Запорошкој области. Поред Работина, борбе се воде од села Вербовоје према Малој Токмачки. Фронт је оживео и у области села Жеребјанки и Пјатихатки, која се налазе североисточно од града Васиљевке.
Украјинске снаге покушавају да задрже своје положаје појачавајући гранатирање беспилотним летелицама и артиљеријом, укључујући и касетне гранате.
Оружане снаге Украјине изградиле су одбрану дуж линије Бердичи–Семјоновка–Орловка–Тоненко. Према подацима украјинских снага заустављен је продор руске стране на том правцу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.