Izvor: RTS, 04.Mar.2024, 14:26

Продужен притвор повратнику на КиМ Жарку Зарићу

За још два месеца продужен је притвор повратнику Жарку Зарићу из Љубожде код Истока, којег правосуђе у Приштини сумњичи за наводни ратни злочин, потврдио је његов бранилац Дејан Васић. Најављује жалбу на ту одлуку.
Основни суд у Приштини продужио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је притвор Жарку Зарићу у току истражног поступка, рекао је адвокат Дејан Васић.
“Зарић је повратник и стално живи у Љубожди и увек је доступан органима истраге. Тражили смо да му се омогући кућни притвор. Суд није имао слуха за то, а ја ћу покушати да у жалбеном поступку пред апелационим судом ову одлуку променим”, рекао је Васић за РТС.
Зарић је ухапшен 5. августа прошле године испред своје куће у Љубожди, под оптужбом за наводни ратни злочин. Повратник је од 2017. године, када се вратио у своје родно село и од тада није напуштао Косово и Метохију.
Пре Зарића, почетком августа, полиција је под оптужбом за наводни ратни злочин ухапсила Момира Пантића, интерно расељено лице из Истока.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.