Izvor: RTS, 02.Mar.2024, 14:13

Председништво СНС-а изјаснило се за одржавање нових београдских избора

Председник привременог органа града Београда и потпредседник СНС-а Александар Шапић изјавио је да је Председништво странке одлучило да се иде на нове београдске изборе, а да ће са кампањом кренути већ у недељу. Најавио је да ће у понедељак делегација странке ићи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на консултације о мандатару код председника Србије Александра Вучића и да ће га тада обавестити да постоји већина за фомирање владе.
Александар Шапић је на конференцији за медије, након седнице председништва СНС-а, рекао да ће напредњаци на изборе изаћи као део једног великог покрета.

"У великом покрету, видећемо ко ће све ту бити - сви они који сматрају да је политика коју смо ми водили у протеклом периоду за Београд, била политика просперитета, напретка града", навео је Шапић.
Додао је да је тим потезом СНС подигао лествицу и срушио праксу која је неретко била саставни део српске политичке сцене.
"Формирање већине никад нико није доводио у питање, управо не они који су нас дан након избора оптужили да ћемо ући у некакве нелегалне, нелегитимне, некредибилне радње. И управо због одговорности коју имамо не само према овом граду него и према овој земљи и специфичности момента у којима се налазимо, посебно због свих наших проблема које имамо, сматрали смо да једна одговорна организација која има одговорност не само за Београд, већ и за све грађане Србије", рекао је Шапић.
Одлука о београдским изборима је, како је рекао, била једногласна.
"У понедељак ћемо обавестити председника да постоји већина за владу" Шапић је најавио да ће у понедељак делегација странке ићи на консултације о мандатару код председника Србије Александра Вучића и да ће га тада обавестити да постоји већина за фомирање владе.
"Већина за формирање владе постоји и о томе ће бити упознат председник државе", рекао је Шапић.
Брнабић: Наставићемо са имплементацијом препорука ОДИХР-а Премијерка и потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић изјавила је да ће у понедељак бити одржан састанак Радне групе за имплементацију препорука ОДИХР-а која, како је подсетила, постоји још од 2019. године.
"Наставићемо са имплементацијом препорука ОДИХР-а", рекла је Брнабић у седишту СНС после седнице Председништва те странке.
Она је додала да јој је драго што је ОДИХР био фер да "излиста" које је све препруке Влада Србије испунила, да ли делимично, да ли у потпуности, а то је 54.
"Ми ћемо наставити са имплементацијом препорука и као председница владе сам то увек радила на инклузиван начин", рекла је Брнабић.
Орлић: На новим изборима у Београду ћемо остварити још убедљивију победу Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је да ће СНС у нову кампању за београдске изборе ући озбиљно и одговорно, и да ће остварити убедљивију победу него 17. децембра.
Орлић је након седнице председништва СНС-а, рекао да ће резултат нових избора за Београд бити победа оних који су показали озбиљан и одговоран однос, који желе само најбоље и граду и земљи.
"То ће људи да цене, не само због тога што ће то да буде сушта супротност као што је увек и била насилницима са друге стране", рекао је Орлић.
Седници Председништва СНС-а присуствовали су председник странке Милош Вучевић, као и чланови Председништва Александар Шапић, Ана Брнабић, Горан Весић, Ирена Вујовић, Владимир Орлић, Петар Петковић, Сандра Божић, Александар Мартиновић, Миленко Јованов, Јелена Танасковић, Дарија Кисић...
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, током обраћања из Председништва, да је његов савет представницима листе "Београд не сме да стане" да је веома важно да се иде на нове изборе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.