Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 17:23

Тридесетдвогодишња Лана из Чачка данас слави рођендан осми пут

Они који су на данашњи дан рођени, рођендан славе сваке четврте године. Међу њима је и 32-годишња Лана Шарац из Чачка, која је званично прави датум рођења обележила 8 пута.
Иако је у календару 29. фебруар тек сваке преступне године, у кругу породице >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ланин рођендан се увек славио.

‘’Срећом или несрећом, како год, рођена сестра рођена два дана пре мене, али осам година раније. Поранила. И она је требала да буде 29. И онда цео живот уз њу. Њој чоколада, мени чоколада. Њој прослава рођендана, мени прослава рођендана. И ето сваке четврте године ја дочекам свој дан’’, каже Лана Шарац из Чачка.
Многи верују да им управо датум рођења одређује много тога у животу, а да су они чији је рођендан 29. фебруара посебни.
‘’Увек када то кажу ја се увек сетим једног гимназијског професора који је, ето тад нам је запао један рођенда у Гимназији, другарицама и мени, који је написао посвету на књизи ‘’посебни датуми бирају посебне људе’’. Тако да увек ми је то некако при срцу и мислим да некако, бар себи, јесам посебна’’, наводи Лана Шарац из Чачка.
Уз то што је мајка једног дечака, Лана је стекла звање мастер инжењера пејзажне архитектуре и хортикултире, а бави се и музиком. Ведра и необична свакога дана слави живот, али и несвакидашње датуме.
‘’Данас славим рођендан коначно после четири године. Пошто све како сам старија ови остали датуми више неће бити битни, ни остале године, прелазим да славим сваке четврте, заиста када је мој рођендан’’, каже Лана Шарац из Чачка.
Занимљиво је да су тог 29. фебруара 1992. године, када је Лана рођена, у чачанском породилишту на свет дошле три девојчице и заједно су биле у истом разреду у средњој школи. Сада имају 32 године, иако су званично, по календару само осам пута обележиле тај дан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.