Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 07:10

Путин: Запад покушава да изнутра уништи Русију; Сирски: Руске снаге потиснуте из Орлoвке, и даље тешка ситуација

Рат у Украјини – 737. дан. Интерфакс јавља да су руске трупе ушле у село Роботинe у јужном украјинском региону Запорожја. Главнокомандујући украјинске војске Олександр Сирски каже да су снаге те земље потиснуле руске трупе из села Орловке, код Авдејевке, али да је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ситуација на источном фронту и даље тешка. Владимир Путин каже да Запад изнутра покушава да уништи Русију истичући да постоји опасност од нуклеарног конфликта.
У руском бомбардовању Купјанска погинуле су четири особе, међу којима и шестогодишња девојчица.
Оружане снаге Украјине саопштиле су да је руска војска проширила нападе на још пет села у околини Авдејевке.
Министарство одбране Русије наводи да је њихова војска у тој области освојила село Петровско и заузела повољније положаје.
Украјински председник Володимир Зеленски учествовао је у Тирани на Самиту Југосточна Европа – Украјина.
Учесници Самита усвојили су заједничку декларацију у којој се изражава подршка независности, суверенитету и територијалном интегритету Украјине у њеним међународно признатим границама од 1991. године.
"Спремни смо да поново будемо домаћини мировних преговора у Истанбулу, који су претходно одржани у овом граду“, поручио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган у видео-обраћању учесницима Самита у Тирани. 
Истакао је и да Турска подржава мировни план Зеленског у десет тачака.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.