Izvor: RTS, 28.Feb.2024, 15:57

Вучић: Приштина у Бриселу показала да не жели договор, западни партнери желе решење

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је приштински режим у Бриселу показао да не жели ни договор, нити нормално понашање према Србима који живе на КиМ, али да му се чини да Европљани и Американци желе да се пронађе решење.
Александар >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Вучић изјавио је у Тирани да му се чини да Европљани и Американци желе да се пронађе решење за Србе на КиМ да би људи могли да живе нормално.


"Можда не оно које нама одговара, али да би људи могли да наставе да живе нормално. Верујем да ћемо успети да то пронађемо у наредним данима", рекао је Вучић, одговарајући на питање да ли смо ближе решењу питања о динару након састанка у Бриселу.
Председник је истакао да у Бриселу било јасно да Приштина не жели било какво решење.
"Било је јасно да (премијер) Аљбин Курти и (председница) Вјоса Османи и режим у Приштини не желе ни по коју цену и ни на који начин, не договор, него нормално понашање према Србима који живе на КиМ", указао је Вучић.
Истакао је, међутим, да верује да ће заједнички, са западним партнерима да се пронађе решење.
"Свакако не добро, али решење које ће значити опстанак и могућност живота нашег народа на КиМ ", додао је председник.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.