Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 12:42

Норвешки крузер на Маурицијусу стављен у карантин, сумња се на колеру

Крузер "Норвешка зора" са више од 3.000 путника тренутно је у карантину код обале Маурицијуса због пријављене стомачне инфекције. Новинари УС Тудеја наводе да се сумња на колеру.
Током путовања 13. фебруара у Јужној Африци, један број путника имао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је блаже стомачне тегобе. По повратку у Порт Луис на Маурицијусу, менаџерски тим брода састао се са локалним властима како би потврдио мере предострожности, наводи се у саопштењу норвешке компаније у чијем је власништву брод.

Локалне власти захтевају додатна тестирања пре него што дозволе улазак крузера у луку и искрцавања путника.
Влада Маурицијуса је одложила искрцавање путника који су у недељу завршили крстарење, као и укрцавање за следеће крстарење за 27. фебруар.
Крузер "Норвешка зора" је био на 12-дневном путу од Кејптауна до Порт Луиса, који је почео 13. фебруара.
Новинари УС Тудеја који се налазе на Маурицијусу јављају да се сумња на колеру.
"Санитарне процедуре на броду део су рутинских мера како бисмо имали безбедно окружење за све на броду и наставићемо да предузимамо све неопходне мере да заштитимо наше госте, посаду и дестинације које посећујемо“, рекао је портпарол норвешке компаније.
Компанија је обезбедила бесплатан хотелски смештај за путнике који чекају на укрцавање и помажу путницима на броду око аранжмана за даље путовање.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.