Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 22:01

Аналогија – Иван Карл: Десет филмова које морате (поново) погледати

Од “Рата звезда“, преко „Умри мушки“ до „Казабланке“ - ево листе филмова по избору Ивана Карла.
"Други делови популарних филмова су углавном најбољи" каже Иван Карл в.д. директора Филмског центра Србије. На његовој листи омиљених филмова има >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << класика, франшиза и научне фантастике, нових и старих наслова и не брините, причали смо о њима без спојлера.
Сигурно и ви имате свог омиљеног Џејмс Бонда. Ана и Иван се нису сложили око тога који најбољи. Она не одустаје од Пирса Броснана, а он има своје аргументе зашто Броснан није најбољи избор. На чију ћете страну стати?
Серије нису потиснуле фимове, али доживљавају своју ренесансу, сматра Карл. "Наша кинематографија, не само да не заостаје за светском, него је водећа у региону".
Од серија су се у разговору дотакли „Чисте хемије“, „Гоморе“, „Бољег живота“, „Last of us“...сигурно ће вас инспирисати да неку од њих погледате.
Подсетили су се мало и времена када су се филмови изнајмљивали на ВХС касетама и сложили се да нас алгоритми Нетфликса не познају као што су нас некада знали власници видеотека.
Забавиће вас овај разговор и можда натерати да направите своју листу омиљених филмова и серија. Запратите @analogija-podkast и уживајте у разговорима које води Ана Манојловић са занимљивим саговорницима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.