Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 17:33

Истрага против двојице младића за покушај убиства малолетника у Београду

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против М. Т. (22) и У. П. (21) због сумње да су 10. фебруара у парку између улица Војислава Илића и Владимира Томановића покушали да убију два малолетника.
Две групе младића потукле су се код Плавог >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << моста у Београду. Два тинејџера су избодена а трећи повређен  у тучи.
М. Т. и У. П. наредбом о спровођењу истраге на терет се ставља кривично дело тешко убиство у покушају у саизвршилаштву, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.
Против А. Р. и А. Н. који су учестовали у критичном догађају, биће спроводене доказне радње због сумње да су извршили кривично дело учествовање у тучи.
Према наредби о спровођењу истраге, постоје основи сумње да су М. Т., У. П, А. Р., А. Н. и још један малолетник, против којег је поступак раздвојен, 10. фебруара око 20.45 часова у парку између улица Војислава Илића и Владимира Томановића појурили оштећене.
А. Н. је сустигао једног малолетника и оборио га на земљу, затим га је У. П. неколико пута ударио у пределу главе и тела, након чега му је М. Т. оштрим сечивом задао четири убода у пределу сакралне и глутеалне регије.
Након тога осумњичени су, како се сумња, сустигли и другог малолетника којем је У. П. металном шипком задао неколико удараца у пределу главе и тела, а М. Т. оштрим предметом задао шест убода у пределу леђа и глутеуса.
М. Т. и У. П. су се на саслушању у тужилаштву бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану, док ће А. Р. и А. Н. бити саслушани у редовном поступку.
Након саслушања тужилаштво је судији за претходни поступак Вишег суда у Београду предложило да се М. Т. и У. П. одреди притвор да не би утицали на сведоке, да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду и због узнемирења јавности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.