Izvor: RTS, 19.Feb.2024, 13:47

Сведочила мајка девојчице коју је отац злостављао у стану у Миријеву

У Првом основном суду у Београду на суђењу У. П., оптуженом за занемаривање и злостављање своје осмогодишње ћерке, данас је сведочила девојчицина мајка Н. Т., која је рекла да јој је невероватно да је У. П. учинио тако нешто детету јер је он хтео дете, а он јој је дао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и име.
Н. Т. је рекла да је У. П. ћерку избавио из дома и борио се за њу, док ју је она (Н. Т.) виђала једном недељно, с обзиром на то да је У. П. имао старатељство.

Девојчица је, како је рекла њена мајка, била "заљубљена" у свог оца и да је само о њему причала. Она је тврдила да је У. П. бринуо о девојчици, због чега је била изненађена када је чула за малтретирање и злостављање.
Причајући о И. Л., девојци У. П., која га је пријавила полицији, Н. Т. је рекла да је У. П. неколико месеци пре хапшења дошао код ње да се жали на своју девојку, када је, како тврди, добио и напад панике, а она је видела да је он јако заљубљен у И. Л.
Према њеним речима оптужени је био љубоморан и сметале су му неке ствари код те девојке. Н. Т. је додала да се чула са И. Л. и да су се договориле да попију кафу, али да она (И.Л. ) то није испоштовала.
Други сведок Оливер С. данас није дошао на суђење. Судија је наложила да се до следећег суђења које је заказано за 1. април, уради психијатријско вештачење оштећене И. Л. како би се утврдило да ли је дошло до психичке патње током заједнице са У. П.
Бранилац Немања Лукић је суду на једном од претходних суђења доставио документ Центра за социјални рад Звездара у ком се, како је рекао, наводи да је У. П. признао своју грешку и одрекао се родитељског права.
За шта се све терети отац девојчице У. П. је доведен из притвора у ком се налази од 28. марта 2023. године. Њему се оптужницом на терет стављају кривична дела насиље у породици и злостављање и мучење, као и да је током 2022. године до 24. марта прошле године, безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке, малолетне оштећене Л. П.
Тиме је учинио кривично дело насиље у породици са кривичним делом злостављање и мучење које је учинио на штету емотивне партнерке И. Л. на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, претио, вређао је и држао затвореном.
Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мере безбедности обавезно лечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака.
Након што је 24. марта прошле године извршен претрес стана на Звездара, у коме је пронађена малолетна оштећена, тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.