Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 18:23

Четири особе страдале у пожару у Бару, сутра Дан жалости

Три малолетника и старија жена страдали су у пожару који је у раним јутарњим сатима избио у насељу испод брда Волујиц у Бару. Тужитељка у Основном државном тужилаштву Мирјана Танкосић Вучинић рекла је да је узрок пожара највероватније пећ на дрва. Председник Општине >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Душан Раичевић прогласио је 16. фебруар за Дан жалости у Општини Бар.
Пожар који је избио рано јутрос у стамбеним објектима у насељу испод Волујице захватио је више објеката, а неке бараке су изгореле до темеља. Пронађена су четири угљенисана тела.
Тужитељка Мирјана Танкосић Вучинић рекла је да је јутрос око пет сати обавештена да је у насељу под Волујцом дошло до пожара и да су страдале четири особе, те да су бараке потпуно изгореле.
"Заједно са вештаком за пожаре и експлозије сам изашла на лице места, са нама је био и вештак електроструке. Том приликом смо нашли потпуно изгореле бараке и угљенисана четири тела. Незванично се претпоставља да је узрок овог пожара пећ на дрва. Након давања налаза и мишљења вештака за пожаре и експлозије знаће се тачан узрок пожара", рекла је Танкосић Вучинић.
Из ОКЦ-а су Радију Црне Горе саопштили да су страдали малолетници имали 17, 15 и 11 година.
Председник Општине Бар Душан Раичевић прогласио је 16. фебруар за Дан жалости у Општини Бар.
"Дубоко потрешени вешћу о страдалима у пожару који је јутрос у раним јутарњим часовима захватио стамбене објекте у насељу испод Волујице, овим актом желимо изразити искрено саучешће породицама жртава и целој заједници која је погођена овом неизмерно великом трагедијом", саопштено је из Општине Бар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.