Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 23:39

Србија Зиђин Копер: Због блокаде пута принуђени смо да обуставимо рад у руднику "Ново Церово"

"Србија Зиђин Копер" саопштила је да је због блокаде пута који води ка "Новом Церову" принуђена да привремено обустави производњу у овом руднику.
Како се наводи у саопштењу компаније, због блокаде пута мештана села Кривељ прекинуто је снабдевање >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рудника репроматеријалом, пошто су данас исцрпљене и све залихе дизела, експлозивних средстава, кугли и осталог.
"Због свега наведеног, компанија је морала да обустави производњу у најмлађем руднику, али је организовала одржавање на лицу места и за то ангажовала неколицину од укупно 280 радника", истиче се у саопштењу.
"Србија Зиђин Копер" поштује српске законе, придржава се свих постојећих споразума и активно тражи дијалог са организаторима блокаде, локалним властима и Владом Србије како би се блокада пута решила мирним путем, закључује се у саопштењу.
Мештани села Кривељ од 29. јануара блокирају пут који води ка руднику, настојећи да укажу да је у руднику повећан интензитет радова, што је, како наводе, довело до угрожавања безбедности и живота мештана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.