Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 20:53

Француски шеф дипломатије: Европа мора да се припреми за сценарио који је изнео Трамп

Стефан Сежурне, француски министар иностраних послова изјавио је да Европа мора хитно да се припреми за могућност да САД можда неће заштитити НАТО чланице које не издвајају довољно на одбрану.
Стефан Сежурне је рекао да су сви чули коментаре бившег >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << америчког председника и кандидата за републиканску председничку номинацију Доналда Трампа, који је рекао да би "охрабрио" Русију да нападне НАТО чланице која не издвајају два одсто БДП-а за финансирање одбране, али је шеф француске дипломатије истакао да неће престати да убеђује све лидере у важност Алијансе која, како је навео, делује на добробит свих чланица, укључујући САД.
Сежурне је оценио, на заједничкој конференцији за новинаре са својим немачким и пољским колегом, да је сваки минут важан за припрему Европљана на могући сценарио који је изнео Трамп.
Француски шеф дипломатије је истакао да ће европски лидери радити заједно на анализи контекста, посебно предстојећих председничких избора у САД.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.