Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 00:29

Терористички напад у Могадишу, убијено најмање петоро војника

Три припадника оружаних снага Уједињених Арапских Емирата и један бахреински официр су погинули у терористичком нападу у Сомалији, након што је војник отворио ватру на војну базу у главном граду Могадишу, саопштило је Министарство одбране УАЕ на платформи Икс. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Наоружани, тек обучени сомалски војник, такође је убијен у војној бази Гордон којом управљају УАЕ.

Војник је отворио ватру на тренере УАЕ и сомалске војне званичнике када су почели да се моле. Четири официра УАЕ су повређена, док су четири војника убијена, рекао је један од официра Ројтерсу.
Он је навео да се претпоставља да је војник пребегао из Ел Шабаба пре него што су га Сомалија и УАЕ регрутовали као војника.
Терористичка група Ел Шабаб, повезана са Ал Каидом, преузела је одговорност за напад путем саопштења на свом Радио ал Андалусу и саопштила да су њени борци убили 17 војника.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.