Izvor: RTS, 09.Feb.2024, 17:18

Вучић са Гутересом о горућим питањима безбедности и опстанка српског народа на КиМ

Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку с генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом са којим је сумирао главне поруке са седнице Савета безбедности о ситуацији на КиМ.
Председник Срвије написао је на Инстаграм >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << профилу будућностсрбијеав да је са генералним секретаром УН-а разменио мишљење о актуелној глобалној ситуацији, као и о значају Уједињених нација у геополитичкој арени.
"Срдачан сусрет са Антонијом Гутересом и сумирање главних порука јучерашње седнице, као и значаја отворене дебате о горућим питањима безбедности и опстанка српског народа на Косову и Метохији.
Разменили смо мишљења и о актуелној глобалној ситуацији, као и о значају УН у геополитичкој арени, као кровног форума у којем треба расправљати о свим релевантним темама од значаја за будућност свих нас", написао је председник Србије.

Вучић се састао са Генералним секретаром УН-а током боравка у Њујорку.
Председник Србије учествовао је у Њујорку на ванредној седници Савета безбедности УН посвећеној ситуацији на Косову и Метохији.
Вучић је после седнице поручио да је задовољан оним што је чуо и истакао да су поруке Србије биле садржајне, јасне, одговорне и озбиљне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.