Izvor: RTS, 07.Feb.2024, 18:05

Полицајци и тужиоци претресају објекат Поште Србије у Гораждевцу

Полиција и тужилаштво ушли су данас око 15 сати у просторије Поште Србије у Гораждевцу код Пећи, настављајући претрес и истрагу након што је пре четири дана полиција запленила поштино службено возило и четири милиона динара за исплату пензија.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Испред објекта поште налазе се возила полиције, тужилаштва а пролази и возило са припадницима Кфора, преноси Радио Гораждевац.

Из Основног тужилаштва у Пећи нису одговорили на питања радија а присутна полиција и тужилаштво су проверавали новинаре који се налазе испред поште и легитимисала их.
Шкодран Никћи, портпарол Основног јавног тужилаштва у Пећи раније је рекао да "Тужилаштво тренутно обавља предистражне радње око одузетог новца и његове легалности“.
Полиција је испитивала житеље Гораздевца српске националности да ли подижу новац.
Пензионери који због заплене динара нису примили јануарске пензије раније су пренели да су очајни и да се сналазе како би преживели.
Српска листа: Полицајци намамили раднике Поште Поводом упада у Пошту, огласила се и Српска листа истичући да је томе претходила, како кажу, превара.
“Прво су представнике Пошта Србије контактирали Куртијеви полицајци и позвали их да преузму возило и четири милиона динара које су ови јунаци отели од пензионера и прималаца социјалне помоћи пре четири дана. Наравно, након што су се представници Пошта Србије појавили, уместо да им се врати новац и возило, били су спроведени до просторија Поште у Горазздевцу где су Куртијеви специјалци извршили преметачину и отели компјутере и документацију", прецизира се у саопштењу Српске листе.
Истичу да Курти не одустаје од застрашивања и позивају међународну заједницу да реагује.
Канцеларија за КиМ: Србима се укида право на живот Канцеларија за Косово и Метохију оценила је да је упад тзв. косовске полиције у просторије Поште Србије у Гораждевцу наставак малтретирања и застрашивања српског народа на Косову и Метохији, по директном налогу премијера привремних приштинских институција Аљбина Куртија, с циљем да се Срби протерају из покрајине.
Канцеларија у саопштењу указује на то да се на посебном удару нашло повратничко место Гораждевац, "како би Србе повратнике које су оставили без пензија и социјалних давања сада додатним притиском натерали да напусте своја огњишта".
Прецизира се да су "полицијски и правосудни одреди" Аљбина Куртија упали у просторије Поште у Гораждевцу, извршили претрес, запленили компјутере и комплетну документацију, укључујући и пензионе чекове на основу којих се исплаћују пензије најстаријим суграђанима и испитивали грађане да ли подижу новац у динарима.
Истовремено, додаје се, легитимисали су и новинаре који су се нашли испред објекта.
"Данима уназад суочавамо се са најснажнијим покушајима прогона српског народа у новијој историји. Институције од којих живи српско становништво се затварају и на тај начин се укида право на живот нашем народу и то пред очима међуанродних представника. Упркос бројним апелима европских и светских званичника и институција, Курти наставља свој поход на српске институције и грађане, вођен својом једином опсесијом, да протера Србе до потпуног истребљења", поручили су из канцеларије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.