Izvor: RTS, 06.Feb.2024, 23:36

Ванредна седница СБ УН о Косову и Метохији заказана за четвртак

Ванредна седница Савета безбедности УН о стању на Косову и Метохији, на захтев Србије, биће одржана у четвртак у 21 час по нашем времену, потврдио је за РТС шеф српске дипломатије Ивица Дачић.
Још увек није познато да ли ће седница Савета безбедности >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << УН бити отворена за јавност.

Србија је јуче предала захтев Мисији Гвајане за сазивање ванредне седнице СБ УН због ситуације на Косову и Метохији.
У захтеву се скреће пажња на актуелну ситуацију на територији Косова и Метохије која је у оштрој супротности са Повељом Уједињених нација и Резолуцијом Савета безбедности 1244 и истиче да таква ситуација захтева одржавање посебне седнице СБ УН.
Наводи се да је на територији Косова и Метохије у току кулминација дуготрајних и добро испланираних и систематских акција тзв. руководства косовских Албанаца, којом се Срби намерно подвргавају неподношљивим животним условима.
"Ради се о нелегалној одлуци Привремених институција самоуправе у Приштини о укидању промета српске валуте динара на простору Косова и Метохије, која представља континуитет мера бруталног физичког и институционалног насиља над Србима од стране Привремених институција самоуправе у Приштини, а чији је суштински циљ потпуно етничко чишћење и нестанак српске популације са тог простора – што је тренутно у току", пише у захтеву Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.