Izvor: RTS, 25.Jan.2024, 16:46

Истекао рок за уклањање шатора који су Срби поставили испред зграде општине у Лепосавићу

Срби у Лепосавићу добили су рок да до 15 часова уклоне шатор који се налази прекопута општинске зграде или ће га уклонити косовска полиција. Шатор су користили запослени у локалној самоуправи који су протестовали због узурпирања зграде општине, а како јавља наш >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << репортер, они су шатор напустили пред сам истек рока.
Допис је потписао градоначелник Лепосавића Љуљзим Хетеми и Марко Јаблановић, директор за урбанизам и просторно планирање.
У понедељак је предата петиција за смену градоначелника Хетемија.
Двојица министара привремених институција у Приштини Џељаљ Свечља и Ељберт Краснићи надзирали су уклањање билборда са фотографијама почасних грађана Звечана међу којима су форографије Александра Вучића, Новака Ђоковића, Владимира Путина.
Џељаљ Свечља је снимак уклањања билборда објавио на Фејсбуку и рекао да ће једини симбол Србије на Косову бити њена амбасада у Приштини.
Свечља је почасне грађане Звечана назвао "фашистима и агресорима" и додао је да за такве билборде и слике на Косову нема места.
Билборд са почасним грађанима општине Звечан, налазио се на магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.